Helikopter zuhant egy családi ház kertjébe

2011.06.20. 13:09

Permetezőhelikopter zuhant egy családi ház kertjébe a Baranya megyei Nagyhajmáson hétfő délben.

Az eddigi információk szerint a helikopter a baranyai település főutcájának egyik telkére zuhant. A helyszínre a mentők és a rendőrök is elindultak, sőt, mentőhelikopter is érkezett, de a pilótán kívül senki sem sérült meg.

Fotó: Kálmándy Ferenc
Fotó: Kálmándy Ferenc

A Baranya megyei rendőrségi szóvivő, Zsobrák Péter rendőrőrnagy elmondta: egyelőre még nem lehet tudni, mi volt a zuhanás oka. Az ügyben a  helyszíni elváltozásokból és a pilóta elmondásából szakértők fogják kideríteni, mi okozhatta a balesetet.

Arról, hogy mekkora a kár, egyelőre nincs információ.

A gép egész nap körözött, permetezett – idézte fel a történteket Kovács Marcell, aki abban a nagyhajmási főutcán található házban tartózkodott, amelynek közelében lezuhant a mezőgazdasági helikopter hétfőn délben. "Hárman voltunk éppen a nappaliban. Egyszer csak azt hallottuk, hogy a helikopter egyik rotorja leáll, majd gyorsan ereszkedni kezdett a gép, végül egy nagy csattanás következett.

Mindez néhány tíz méterre volt a házunktól. Természetesen igencsak megijedtünk. Azonnal kifutottunk a házból, hogy megnézzük, mi történt. Mikor a helikopterhez értünk, a pilóta éppen kiszállt a roncsból. Megkérdeztük, tudunk-e valamit segíteni, azt mondta nem, vagyis nem esett komolyabb baja." - nyilatkozta a szemtanú a Baranya megyei onlinenak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport