Magyar rabolhatott bankot Ausztriában

2011.07.01. 15:47

Fegyveres rablás elkövetőjét keresik az osztrák és a magyar rendőrök. A tettes, aki egy határ közeli osztrák bankfiókból próbált pénzt szerezni, egy szemtanú állítása szerint egy magyar rendszámú kisteherautóval menekült el - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A Kőszeghez közeli Mannersdorf an der Rabnitz településen szerda délután a Raiffeisen bank fiókjában ismeretlen tettes egy ezüstszínű, sötét markolatú, pisztolynak látszó tárgyat fogott a pultnál tartózkodó alkalmazottra, és érthetetlen kifejezéseket használva feltehetően pénz átadására szólította fel - tájékoztatott közleményében Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A banki alkalmazott, miután megindult a trezor felé, kollégájának azt kiáltotta: "ez itt pénzt akar", mire az elkövető zsákmány nélkül elmenekült. Az alkalmazott utánaeredt, és elmondása szerint egy szürke színű, magyar rendszámú autót látott elhajtani a település központja felé - fűzte hozzá a szóvivő.

A személyleírás alapján a tettes 25 év körüli, vékony, sportos testalkatú, 170 centiméter magas férfi. Az elkövetés időpontjában szürkéskék baseballsapkát, kék színű farmert, szürkéskék, környakú pulóvert viselt, amelynek bal oldali mellrészén kitűző vagy felirat volt. A férfi arcát egy nagyméretű, sötét napszemüveg részben eltakarta, a  fegyvernek látszó tárgyat pedig a derekán viselt övtáskából vette elő - ismertette.

A bank biztonsági kamerája felvételt készített az elkövetőről; nagy erőkkel keresik az osztrák és a magyar rendőrök. A nyomozás érdekében kérik azok jelentkezését, akik bármilyen információval rendelkeznek a bűncselekményről vagy az elkövetőről - fűzte hozzá Leibinger Eszter.