Napokig nem vettlék észre a vízi hullát a strandon

2011.07.01. 12:26 Módosítva: 2011.07.01. 13:34
Két napig feküdt egy massachusetts-i medence fenekén egy nő, mire véletlenül észrevették.

Marie Joseph vasárnap váltott jegyet a massachusetts-i Veterans Memorial Pool uszodájába, de onnan soha nem távozott. 58 órával később fedezték fel testét az egyik medence alján. Az eset nagy vihart kavart, különösen azért, mert a hullát ezek után is véletlen találták meg. Kedden éjjel fiatalok szöktek be az uszodába, és egyikük bukkant rá a testre.

Marie Joseph eltűnésére egyébként még vasárnap felhívták a személyzet figyelmét. A 36 éves nő az uszoda egyik csúszdáját használta, de egy kilenc éves fiú szerint aztán nem jött ki a medencéből. Az uszoda dolgozói azonban nem néztek utána az ügynek. A felzaklató eset miatt vizsgálat indult az állam több állami uszodájában, és átmenetileg felmentették a Veterans Memorial Pool biztonsági embereit.

Az állam energiaügyi és környezetvédelmi titkára, Richard Sullivan az AP-nek úgy nyilatkozott: Az eset a biztonsági metódusok hiányosságaira mutat rá. Úgy vélte ugyanakkor, a személyzet az eset idején is elvégezte az előírt ellenőrzéseket. A medence egyébként négy méter mély volt, és egyesek szerint a klórtól zavaros vízben nem is lehetett az aljáig látni.

AzA állami egészségügyi szolgálat közleményében tudatta, hogy a víz klórtartalma miatt egészségügyi kockázatok nem álltak fenn, a hulla nem fertőzhetett. A szakértők szerint a testnek ennél hosszabb idő kell, hogy oszlásnak induljon.