Dél felé menekült az újlipótvárosi gyilkosság gyanúsítottja

2011.07.05. 12:09 Módosítva: 2011.07.05. 14:04
Egy 39 éves szerb férfit gyanúsítanak a vasárnapi, Kádár utcai gyilkossággal.
39 éves szerb férfi a gyanúsított
39 éves szerb férfi a gyanúsított

A rendőrség országos elfogató parancsot adott ki a vasárnap este a budapesti Kádár utcában történt gyilkosság elkövetője ellen, és kezdeményezték a nemzetközi elfogató parancs kiadását is. A 39 éves szerb férfi egy szlovák rendszámú, szürke Mercedesszel menekült, az autót azóta megtalálták Soltvadkerten. Azt nem tudják, gyalog vagy egy másik autóval menekült-e tovább. A Mercedesben nem találtak semmilyen fegyvert, ezért vélhetően most is van a bujkáló férfinél valamilyen fegyver.

A nyomozásra való tekintettel csak néhány új részletet árult el Fülöp Valter, a BRFK bűnügyi helyettese az ügyről. A boncolási eredményből kiderült, a 27 éves, orosz származású, magyar állampolgárral hat lövés végzett. Az áldozat próbált védekezni, felemelte a karját, ez látszik a sérülések helyéből.

Fülöp Valter szerint a gyilkos nagyon beszűkült tudatállapotban lehetett, ha képes volt egy viszonylag nyilvános helyen gyilkolni úgy, hogy akár szemtanúk is lehettek volna. Úgy vélik, ez a zaklatott állapot még ma is tart nála, ezért óvatosságra intik vele kapcsolatban a lakosságot. Kérik, ha valaki megtalálná a tettest, ne próbálja meg elkapni, hanem értesítse a rendőröket.

A tettes autója
A tettes autója

A BRFK munkatársai a sajtón keresztül azt üzenik a tettesnek, hogy nincs hová mennie, bárhová menekülne, úgyis megtalálják, ezért ne rontson a helyzetén, és adja fel magát.

Az áldozat és a tettes korábban, szakításokkal és újbóli kibékülésekkel tarkított élettársi kapcsolatban élt, valószínűleg a gyilkosság is ezzel lehet kapcsolatban, a férfi feltételezhetően féltékenységből ölt.

A nő holttestét vasárnap este találták meg a XIII. kerületben, a Nyugatihoz közeli Kádár utca egyik tíz emeletes házának földszinti folyosóján.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport