Az ügyész kérte a férjgyilkos felmentését

2011.07.07. 15:49
Az ügyész indítványozta, hogy mentsék fel a vádlottat, aki egy késsel halálosan megsebesítette a férjét tavaly májusban. A vádhatóság szerint jogos védelmi helyzetben volt.

A vádhatóság képviselője a  Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó perben a csütörtöki tárgyaláson perbeszédében kiemelte: a vádlott elkövette a bűncselekményt, de jogos védelmi helyzetben. Az ügyész indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság az ellene emelt vád alól mentse fel. A vádlott védője szintén felmentést kért.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a kecskeméti nőt emberöléssel vádolta. A vádlott 2001-ben kötött házasságot a jóval fiatalabb férfival. A vádirat szerint kapcsolatuk a bűncselekmény elkövetése előtt két évvel megromlott.

A férfinak nem volt állandó munkahelye, jövedelmük nagy részét italra és játékgépre költötte. Ittasan többször is bántalmazta a vádlottat. A nő 2010 januárjában benyújtotta a válókeresetet.

2010. május 29-én az otthonukban bort fogyasztottak, ettől a vádlott közepes, a sértett pedig súlyos alkoholos befolyásoltság állapotába került. A délutáni órákban a férfi kötekedni kezdett, majd a hétéves örökbe fogadott gyermeküket kezdte szidalmazni és ráncigálni.

A vádlott egy 12 centiméter pengehosszúságú késsel a sértett felé indult, hogy távol tartsa a gyermektől. Miután az folytatta a támadást, a vádlott a felsőtestén megszúrta. A szúrás következtében mellűri vérzés alakult ki, és a férfi rövid időn belül meghalt.

A csütörtöki tárgyalási napon meghallgatott szakértő véleménye szerint a szúrás a bal oldali kulcscsont mellett érte a sértettet, átvágott egy verőeret, emiatt a férfi elvérzett. A szakértő szerint a szúrás lehetett egy irányítatlan kaszáló mozdulat következménye is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport