Kigyulladt a fogyatékos otthon mosodája

2011.07.10. 13:21

Tűz ütött ki vasárnap délben a nagykanizsai önkormányzat által működtetett Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében. A mosoda gyulladt ki, de a lakók és a gondozók közül nem sérült meg senki, közölte Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A mosodában kisebb anyagi kár keletkezett, csempék, műanyag eszközök égtek meg. Az intézményt az épületet elborító füst miatt a tűzoltók átszellőztetik, ezt követően mindenki visszatérhet.

Kigyulladt a nagykanizsai fogyatékos otthon mosodája (fotó: Varga György)
Kigyulladt a nagykanizsai fogyatékos otthon mosodája (fotó: Varga György)

Ignáczné Király Rózsa, az otthon igazgatója a helyszínen elmondta: azt feltételezik, hogy a tűz a második szintről levezető szennyesledobóban keletkezett. Bár az épületben tilos a dohányzás, valószínűleg valamelyik gondozott véletlenül égő cigarettacsikket dobhatott a ledobóba, emiatt gyulladtak meg a ruhaneműk.

A bentlakásos intézményben a legsúlyosabb és középsúlyos értelmi fogyatékosok élnek, közülük 52-en hagyták el az épületet. Hatan maradtak bent, ők fekvőbetegek, de nem voltak veszélyben, a tűzjelző riasztása után a biztonsági ajtók is lezárták az emeleti helyiségeket.