Folyamatos a szirénázás Debrecenben

2011.07.12. 12:29 Módosítva: 2011.07.12. 13:36
Kidőlt fák, letört faágak, megbontott tetők, elöntött pincék, udvarok jelezték a hétfő éjjeli debreceni vihar nyomait.

A tűzoltók hétfőn éjféltől kedd délelőttig százhetven helyszínen dolgoztak a kárelhárításon: elsősorban fákat távolítanak el az utakról, a közterületekről és vizet szivattyúznak az épületekből – közölte a térségi katasztrófavédelmi ügyeletes.

Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt

Sok helyszínt még csak ezután keresnek fel a tűzoltók, a városban egyébként szinte folyamatos a szirénázás, a helyi tűzoltókat Hajdú-Bihar más városaiból odavezényelt társaik segítik.

A kora reggeli óráktól részt vesznek a kárelhárításban a helyi hulladékgazdálkodási vállalat szakemberei, illetve a Debreceni Humánszolgáltató (Dehusz) munkatársai. Ők a letört gallyakat, ágakat távolítják el az úttestekről, járdákról. Jellemző a vihar kártételére, hogy ezzel a munkával a jövő hét elejére végezhetnek – mondta Pál Csaba, a debreceni önkormányzat sajtóreferense.

A városháza arra kérte az embereket, ha valahol letört, fennakadt ágakat látnak, a balesetveszély gyors elhárítása érdekében értesítsék a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályát.

D MTI20110712002

Nagy erőkkel dolgoznak Debrecenben a leszakadt trolivezetékek helyreállításán. A vihar miatt a Széchenyi utcán szünetel a trolibuszforgalom, a késő esti és a hajnali órákban pedig a villamosok helyett is autóbuszok szállították az utasokat.

A nyírbátori kempingben súlyosan megsérült egy román nő, amikor villám csapott a sátra melletti fába. A haon.hu értesülései szerint ez volt az egyetlen sátor a kempingben.