Feladta magát a baltás rabló

2011.07.15. 14:26

Feladta magát és beismerő vallomást tett csütörtökön az a fiatalember, akit az elmúlt hetekben a pünkösdi pécsi baltás rablások elkövetése miatt keresett a rendőrség.

A rendőrség a 19 éves Sz. Szabolcsot csütörtök reggel Csurgón fogták el. A pécsi nyomozók már régóta figyelték és visszatérően ellenőrizték a vele esetleg kapcsolatban álló személyeket. A fiatalember egy idő után nem bírta tovább, és végül feladta magát. Két nyomozó több mint egy órán át hallgatta ki, végül beismerő vallomást tett és őrizetbe vették.

Sz. Szabolcs előzetes letartóztatásáról később dönt a bíróság, de őt és korábban elfogott 15 éves barátnőjét is felfegyverkezve elkövetett rablással és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Kőhalmi Zoltán, a pécsi rendőrkapitányság nyomozója kedden számolt be arról, hogy baltával támadt járókelőkre egy tizenéves rablópáros pünkösdkor Pécsen.

A Kaposvár környéki fiatalember és barátnője az egyetemi városrészben az esti órákban egy spanyol orvostanhallgatót, majd egy kutatóorvost támadott meg. A medikus lány könnyű sérüléseket szenvedett, sikerült elmenekülnie, a férfi azonban súlyosan megsérült, a baltával mért ütésektől szilánkos állkapocscsonttörést és bordatörést szenvedett.

A rablók elvették 6500 forintját és a mobiltelefonját. A feltételezett tettesek nyomára a szemtanúk által adott személyleírások, valamint a zsákmányolt mobiltelefon használata vezetett. A páros lány tagját július elején elfogták, barátja mostanáig szökésben volt. Őt a Kaposvári Városi Bíróság korábban önbíráskodás miatt próbára bocsátotta, a rablást ennek ideje alatt követte el.

Ha a gyanúsítottak bűnössége bebizonyosodik, tíz év szabadságvesztéssel is büntethetők.