Nincs engedélye a vírusos fertőzést megállapító orvosnak

2011.07.21. 09:59

Működési engedély hiányában önálló orvosi tevékenységet nem is végezhetne az a doktor, aki vírusos fertőzést állapított meg annál a szigetszentmiklósi nőnél, aki aztán pár óra múlva meghalt vasárnap hajnalban, írja a Blikk.

Az ÁNTSZ azt írta a lapnak, hogy az orvosok nyilvántartását tartalmazó nyilvános adatbázis adatai szerint J. Gábor nem szerepel az orvosok működési nyilvántartásában, ezért foglalkoztatása csak szakorvos felügyeletével történhet.

A szívelégtelenségben elhunyt nőnél néhány órával korábban vírusos fertőzést diagnosztizált az ügyeletes orvos. A család szerint az orvos egy másik emberrel érkezett, de ő nem adta meg a beosztását, nem vett részt a nő ellátásában, J. Gábornak sem adott tanácsokat.

A Blikk rákérdezett J. Gábor munkáltatójánál, a MorrowMedical Zrt. vezetőjénél, hogy ki volt az orvossal együtt érkező férfi, azonban azt a választ kapta, hogy ez egyáltalán nem fontos a történtek szempontjából. A cég vezetője szerint J. Gábor végzettsége megfelel a szakmai elvárásoknak.

A lap úgy tudja, hogy az ÁNTSZ eljárást indított a szolgáltatóval szemben, amelynél korábban is találtak már hiányosságokat a személyi feltételekkel, és az alkalmazás módjával kapcsolatban. Az ÁNTSZ azt írta a lapnak, hogy a helyszíni ellenőrzéskor „a szolgáltató nyilatkozata nem tartalmazta J. Gábor alkalmazásának tényét.”

A lap információi szerint J. Gábor szélsőséges hangulatingadozásokkal járó elmezavarban szenved, amely abban az ítéletben áll, amelyben az Erzsébet híd 2002-es blokádjáért, közérdekű üzem működésének megzavarásáért ítélték. Ebben a perben másodrendű vádlottként 30 nap közmunkát szabott ki rá a bíróság.