Kamu volt az egyik leghíresebb ufófotó

2011.07.29. 19:17
Az eddig rejtélyes képről maga a fotós vallotta be, hogy egy műanyag modellt ábrázol.

Hamisítvány volt az egyik legismertebb, mindeddig megmagyarázatlan ufófénykép, amely az 1989-ben kezdődött, fél éven át tartó belgiumi észlelések idején készült. A fénykép készítője, egy Patrick nevű férfi most bevallotta, hogy műanyaghabból építette az ufómodellt, felakasztotta, majd elkészítette a világhírűvé vált felvételt. Patrick 18 éves volt a fénykép készítésekor. A kép a NASA tudósait is megdöbbentette, a szakértők nem találtak hamisításra utaló nyomokat a filmen.

A hamisított fotó

A belga ufóészlelésekről azonban nem ez a kép az egyetlen dokumentum. A háromszög alakú, óriási méretű lebegő tárgyakat többen is látták, a belga légierő két F-16-os vadászgépet küldött az objektum után. Az egyik pilóta be is fogta a tárgyat radarjával, amely erre hirtelen felgyorsított, és eltűnt a radarképernyőről. Rögzítette az ufót a földi radarállomás is.

A háromszög alakú, fekete repülő tárgyak a klasszikus csészealjhoz képest kevésbé ismert ufójelenségek. Az ilyen észlelések többségéért a szkeptikusok szerint nem földönkívüliek, hanem az amerikai légierő lopakodó gépei, mindenekelőtt a - már nyugdíjazott - F-117 Nighthawk és a B-2 bombázó felelős. Meg nem erősített híresztelések szerint létezik egy harmadik lopakodótípus, a TR-3A, amelynek létezését nem ismerte el az amerikai kormány.