Tagadták a Gellért fürdős orgia néhány durvább részletét

2011.08.04. 11:29

Tekintélyének mentése érdekében magatartási kódexet dolgozott ki menedzserei és alkalmazottai számára a budapesti szexorgiáról elhíresült német Ergo biztosító. A világ egyik legnagyobb viszontbiztosítójának számító Ergo presztízsének sokat ártott, hogy május végén kitudódott: a cég leányvállalata, a Hamburg-Mannheimer biztosító 2007 nyarán a budapesti Gellért fürdőben tartott szexpartival jutalmazta legjobb ügynökeit. Sajtóértesülések szerint az elmúlt időszakban jelentős mértékben visszaesett az Ergo forgalma. A biztosítónak több száz szerződést kellett felszámolnia, és számos ügyfele elpártolt tőle.

A nagyobb átláthatóságot és korrupciómentességet, valamint a biztosítási szakma normáinak maradéktalan betartását ígérő magatartási kódexet a biztosító vezetője, Torste Oletzky ismertette a sajtóval. Oletzky a budapesti rendezvényt teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte, és kijelentette, hogy ehhez hasonló a jövőben nem fordulhat elő.

A rendezvényre magyar prostituáltakat szerződtettek, számuk állítólag megközelítette a százat. A szexorgia csaknem 90 ezer euróba került, arról még mindig szivárognak ki újabb és újabb részletek, és az ügynek a dolgok pillanatnyi állása szerint bírósági folytatása lesz.

A konszern elnöke az újságírókat tájékoztatta arról, hogy a Gellért fürdőben történteket külső cég bevonásával vizsgáltatták ki. Oletzky szerint a legtöbb szemrehányás megalapozottnak bizonyult, de tagadott néhány - a német sajtóban nagy visszhangot kapott - részletet. Így azt állította, hogy szex csak az arra a célra felállított baldachinos ágyakban, valamint a medencékben volt, de külön színpadot erre a célra nem állítottak fel. Tagadta azt is, hogy a partira meghívott prostituáltak - szolgáltatásaik alapján - különböző színű karszalagot viseltek volna a csuklójukon. Oletzky szerint az sem felelt meg a valóságnak, hogy a prostituáltakat minden egyes aktus után pecséttel látták volna el.