Holtan találták meg a sárkányrepülősöket

2011.08.04. 08:16 Módosítva: 2011.08.04. 15:43
A helyszíni vizsgálat első megállapításai szerint a Siófok-Kilitinél balesetet szenvedett motoros sárkányrepülőgép nagy sebességgel, meredek szögben, járó motorral, orral ütközött a földnek.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője elmondta: a KBSZ vizsgálóbizottsága független szakmai vizsgálatot folytat a két halálos áldozatot követelő szerdai légibaleset ügyében.

A légi jármű roncsolódásai alapján arra lehet következtetni, hogy a gép sérülései a földnek ütközéskor következtek be, így nem valószínű, hogy a jármű a levegőben vált volna repülésképtelenné.

A rendőrség szerda este lakossági bejelentés alapján, helikopterrel kezdte meg a kutatást a Siófok-Kilitin lévő reptérről felszállt, majd eltűnt sárkányrepülő után. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy "nem természetes módon" szállt lefelé a sárkányrepülő.

A pilóta egy 53 éves siófoki férfi, utasa pedig egy 25 éves zamárdi férfi volt. A légi jármű maradványait a két holttesttel együtt csütörtök reggel találták meg Ságvár és Siófok-Kiliti között, egy kukoricatáblában.

A sonline.hu értesülései szerint a balesetben a Siófok-Kilitin lévő repülőtér legrutinosabb pilótája, Európa-bajnoki harmadik helyezett sárkányrepülő, a helyi egyesület műszaki vezetője, S. Ferenc veszítette életét.

Karsay Kornél, a Somogy megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A siófoki rendőrkapitányság légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indított eljárást az ügyben.