no

Négy holttestet találtak Csepelen

2011.08.12. 11:31 Módosítva: 2011.08.12. 14:32
Befejezték a rendőrök a helyszínelést a csepeli erdőnél, ahol csütörtökön négy holttestet is találtak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint az NNI munkatársai a tegnapi napon Budapest XXI. kerületének egy erdős területéről négy holtestet hantoltak ki.

csepeli3

Az áldozatok halálának okát igazságügyi orvos szakértő állapítja meg. Az NNI a bűncselekményről a nyomozás érdekében további információkat egyelőre nem közölt, így azt sem árulta el, hány gyanúsítottja van az ügynek. Nem kívánták kommentálni a sajtóinformációkat sem, hivatalosan mindössze azt a tájékoztatást adták, hogy életellenes bűncselekmény miatt indítottak nyomozást.

Sajtóinformációk szerint egy szerb uzsorás gyanúsítható a bűncselekménnyel; a férfi élve ásta el áldozatait, akiktől pénzt követelt.

Szerbia budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint viszont a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű, hanem macedón.

A Magyar Nemzet újságírójának csütörtök éjjel sikerült megszólaltatnia azt az erdélyi fiatalembert, aki – állítása szerint – megszökött a bűnözőktől; ő vezette nyomra a rendőröket, miután kiásta magát a gödörből, amelybe nyakig betemették. Elmondása szerint a szerb (az újabb információk szerint valójában macedón) férfi kicsalta őt az erdőbe, ott egy hajléktalan házaspár segítségével fojtogatni kezdték, majd egy előre megásott gödörbe nyakig eltemették, a bankkártyáját pedig elvették, hogy arról pénzt vegyenek le.

Az Index helyszíni tudósítója pénteken beszélt a környéken élő egyik hajléktalan családdal, akiknek az elmondása szerint a múlt héten négy rendőrautó jelent meg a környéken. Azt mondták, hogy ismerték azt a hajléktalan házaspárt, akik állítólag részt vettek a megmenekült fiatalember elcsalásában. A Józsi keresztnevű, erős testalkatú, magas, alkalmi munkákból élő 37 férfit el is vitték a rendőrök szerintük. A felesége nemrég jött haza a kórházból, ahol az idegosztályon ápolták több mint egy hónapig, őt egyébként nem vitték el a nyomozók, mondta a szomszédos hajléktalan család.

Útbaigazásítuk nyomán megtaláltuk a közelben azt a helyet, ahol a házaspár élt. Péntek délután az erdei tákolmány elhagyott volt, csupán két kutya volt ott. A szomszédos hajléktalanok szerint egyébként a házaspár kutyái nagyon vadak voltak, állítólag az egyik kutyát le is lőtték a rendőrök, mert rátámadt egyikükre.

A környéken egyébként már nincsenek rendőrök, szalaggal elkerített területek, vagy bármi, ami arra utalna, hogy a területen tegnap este helyszíneltek volna. A bűncselekmény helyét kocsival nehezen lehet megközelíteni, gyalogosan a csepeli Weiss Manfréd (korábban Szabadkikötő) úttól nagyjából egy-két kilométerre található.

D  MI20110811028

A gödrök egy kisebb tisztáson vannak, de ezeket mára betemették. Innen körülbelül 50 méterre található egy másik tisztás is, ahol két pici bódé, egy sátor, egy kutyaól található, a fákon felaggatott ruhák és egy hatalmas szőnyeg van leterítve a földre. A szeméttel borított környéken láthatóan laknak emberek, tudósítónk szerint nekik biztos hallaniuk kellett volna a földbe beásott emberek kiáltását. (A környéken egyébként több hajléktalan telep is található.)

Egy másik hajléktalan beszámolójából kiderült, négyen-öten laknak a bódékban. Ő ugyan nem itt lakik, csak hetente egyszer jár vissza a kutyáját megetetni. Utoljára két napja járt itt, de állítása szerint semmit sem hallott, látott a bűncselekményből.

A helyszínhez legközelebb eső kocsmában sem hallottak arról, hogy
szerb uzsorások ügyködtek volna a környéken. A Weiss Manfréd úton nagyobb munkálat folyik, bicikli utat építenek, de a megkérdezett munkások is már csak a szirénázásra, a kiérkező rendőrautók hangjára lettek figyelmesek. Ez is arra utal, hogy a környék nagyon kihalt.

Csepelt érezhetően megrázta a bűncselekmény.Tudósítónk több járókelőtől hallotta, hogy az esetről beszélnek.

Csepel Önkormányzata gyászlobogót tűzött ki az önkormányzat épületére. Mély megdöbbenéssel értesült a több halálos áldozattal járó csepeli bűncselekményekről  – áll a közleményükben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport