Rendőrök ellenőrzik a hajléktalantelepeket

2011.08.14. 19:05
Jövő héten egyeztet az országos rendőrfőkapitánnyal a belügyminiszter a hajléktalantelepek ellenőrzéséről - közölte a Hír Televízió.

Várhatóan átfogó ellenőrzés indul a csepeli négyes gyilkosság nyomán a hajléktalantelepeken. A nyomozás jelenlegi állása szerint a Csepelen elásott emberek és az elkövetők is hajléktalanok lehettek. Az áldozatok eltűnését eddig senki nem jelentette.

A gyilkosságsorozat ügyében hat embert tartóztatott le a rendőrség. A nyomozóhatóság szerint a macedón férfi a csepeli erdőben élő hajléktalan bűnbanda segítségével végzett áldozataival – írja a Hír tévé, a gyanú szerint négy embert ölt meg, eggyel pedig megpróbált végezni.

A férfit egy hajléktalan pár, állítása szerint régi ismerősei, és egy számára ismeretlen férfi leitatták, majd hátrakötözött kézzel, a nyakáig beásták a földbe, bankkártyáját elvették, és annak pin-kódját követelték tőle, állítása szerint rutinosan tették a dolgukat. Miután sikerült kiszabadulnia, értesítette a rendőrséget.

A Csepeli Önkormányzat GPS koordinátákkal ellátott térképet készített már tavasszal a XXI. kerületben található hajléktalantelepekről. A közterület-felügyelet munkatársai a Duna-parton, a környező erdőkben és bokros területeken kikérdezték a fedél nélkül élőket, adataikat pedig felírták, írja a Hír tévé.

A csepeli közterület-felügyeleti csoport vezetője azt mondja: ha a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak szüksége van az összeírt információkra, akár már hétfőn megkaphatják azt az önkormányzattól.