Felborult egy gondola Velencében

2011.08.24. 20:40

Felborított egy gondolát egy motoros hajó okozta hullám Velencében, nem messze a Szent Márk tértől. Négy spanyol turista a vízbe esett.

A négy nyaralónak az ijedtségen kívül nem esett baja, azonnal a segítségükre siettek a közelben tartózkodó gondolások, akik partra segítették őket a Hotel Danieli, az egyik legelőkelőbb velencei szálloda közelében.

A kis baleset egy régi nagy vitát erősített fel.

"Egyfolytában ismételgetjük, és két éve az új önkormányzatnak is elmagyaráztuk, hogy a problémát jelent a motoros hajók keltette hullámzás" – panaszolta Aldo Renato, a Bancali nevű, gondolásokat tömörítő szövetség elnöke.

"Elég lenne meghosszabbítani a gondolák kikötőhídjait és megváltoztatni a vaporettókét (vízibuszok), hogy a hajóink ne találják közvetlenül szembe magukat a nagyobb hajók okozta hullámokkal" – mondta Renato.

A probléma különösen súlyos a Danieli szállodánál. A turisták által nagy tömegben használt rakpart köti össze a Szent Márk teret és az Arsenal negyedet, és egymást érik itt a gondolák kikötőhídjai és a vízibuszok megállói. A gondolások elnöke kérte, hogy a hullámzás elleni küzdelem jegyében telepítsenek ide állandó megfigyelőállást.>