Fából és szigszalagból csináltak iPad-et

2011.08.30. 20:56 Módosítva: 2011.08.30. 20:56
Az átveréstörténet egyik legbizarrabb eseménye történt egy dél-karolinai McDonald's-parkolóban: két férfi egy hamis iPad-et adott el egy naiv nőnek 180 dollárért. Ez még nem lenne furcsa, az viszont már igen, hogy a "gép" borítékban volt, leragasztva, a belerakott fatáblát mégis megpróbálták Appletermék-szerűre alakítani.

Háromszázért a kamionról leesett iPad - közelítette meg két fekete férfi a 22 éves Ashley McDowellt a spartanburgi gyorsétterem parkolójában. Az egyikük a kezébe adott egy kibontott iPadet, hogy megnézhesse. A csencselők csomagtartójában egy halom további, a FedEx gyorsposta kartondobozába csomagolt készülék volt - írja a Smokig Gun.

A lány rövid alkudozás után úgy vett meg 180 dollárért egy gépet, hogy annak csak otthon bontotta fel a csomagolását. És konstatálta, hogy a szórakoztató eszköz helyett egy téglalap alakú fadarabot vásárolt. Nem akármilyen fadarabot: a deszkát feketére mázolták, az egyik oldalára öntapadós Apple-lógót ragasztottak, a másik oldalon pedig a fekete szigetelőszalag kereten belülre iPades ikonok kivágott fotóit erősítették a dadaista bűnözők.

faipad

Az eset jobbnál jobb kérdéseket vet föl, leginkább azt, hogy mi volt a deszka ipadesítésének értelme. Ha az áldozat a helyszínen kibontja a csomagot egyből lebuknak, ha pedig csak otthon, teljesen mindegy lett volna, hogy mit talál a csomagban. Legalábbis így gondolkodna egy földhözragadt csaló, a két férfi - az egyikük aranyfogú - szerencsére nem.