Militáns és homofób a romonyai gyilkos

2011.09.02. 08:03 Módosítva: 2011.09.02. 09:21

Semmiféle megbánást nem tanúsít a romonyai gyilkos, aki leginkább azt kifogásolja, hogy a rendőrség miért vette el engedéllyel tartott fegyvereit – értesült a Pécsi Napilap.

A székelyföldi születésű, román állampolgárságú, 44 éves B. Sándor előre kitervelte a gyilkosságot. Élettársát, a 37 éves Sz. Ivettet már többször megfenyegette, hogy vele és új barátjával, a 36 éves V. Ferenccel végezni fog.

A férfi egy maroklőfegyverrel, egy amerikai harci késsel és százötven lőszerrel indult a nő házához, ahol átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó üvegét és a kulcsot elfordítva bejutott a lakásba, ahol rövid szóváltás után vérengzésbe kezdett.

B. Sándor saját maga hívta a rendőrség ügyeletét, amelynek negyven percébe telt, hogy lebeszélje öngyilkossági szándékáról, így megadta magát a kommandósoknak.

Az ügyvédnő 2004-ben költözött a faluba, alig ismerték, mert állítólag visszahúzódó életet élt, nem barátkozott senkivel. A gyilkos másfél éve ismerkedett meg a nővel, és két hete szakítottak.

B. Sándor a Pécsi Sörfőzde logisztikai igazgatójaként ismert szakember, több konferencia előadójaként bukkan fel a neve. Kollégái szerint kiegyensúlyozott volt, ezért megdöbbentek, amikor meghallották a hírt. A férfit csütörtökön bilincsben vitték a munkahelyére, ahonnan minden iratát és számítógépét is elvitték a nyomozók.

A férfi vonzódott a fegyverekhez és a katonai világhoz. Egy korábbi interjúban így fogalmazott: "mindig érdekelt a katonai világ és kíváncsisággal tölt el, hogyan tud egy katona messze a táborától, hazájától megfelelni a harci követelményeknek".

B. Sándor gyűlöletet érzett a homoszexuálisokkal szemben. "Nemrég egy baráti beszélgetésen több ember hallotta, amint kifejtette, hogy ő annyira utálja a homokosokat, legszívesebben az összes buzit lelőné" – mondta a Pécsi Napilapnak egy neve elhallgatását kérő kollégája.

B. Sándor nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, 2004-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság gazdasági bűncselekmények miatt.