Vérnyomok egy kamionon

2011.09.02. 10:43
Elképzelhető, hogy megtalálták azt a kamiont, aminek hétfőn nekicsapódott a Magyar Honvédség egyik, gyakorlóugrás közben a 4-es főút fölé sodródott ejtőernyőse. Az Abonyban megállított kamion oldalán vérnyomok és sérülések látszanak.

Az Abonyban megállított kamion típusra-színre megegyezik azzal, amilyennek hétfőn nekicsapódott a Magyar Honvédség egyik ejtőernyőse, aki gyakorlóugrást hajtott végre Szolnok közelében. Az ejtőernyős a helyszínen életét vesztette.

A szoljon.hu értesülései szerint az abonyi rendőrök csütörtökön állították meg a fehér MAN kamiont, melynek az oldalán különböző sérüléseket vettek észre. "Egyelőre még nem jelenthető ki, hogy ez a kamion lehetett az, amelyre ráesett az ejtőernyős" - nyilatkozta a szoljon.hu-nak az abonyi őrsparancsnok. A kamiont a ceglédi kapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja, és a sofőr kihallgatása sem ért véget.

A Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is csak annyit nyilatkozott a lapnak, hogy még keresik a balesetben részes tehergépkocsit, illetve hogy folyamatban van egy olyan jármű ellenőrzése, amely a baleset idején az érintett útszakaszon közlekedett.

Az ejtőernyős honvéd a 4-es főút elkerölő szakaszán csapódott egy kamionnak a szemtanúk szerint. A kamion vezetője valószínűleg észre sem vette a balesetet, továbbhajtott. Az ejtőernyős, aki egyelőre ismeretlen okból sodródott a főút fölé, az ütközés után a főúttal párhuzamos bicikliútra zuhant.