Elítélték a furkópusztai kupleráj üzemeltetőit

2011.09.23. 12:14
A Tolna megyei bíróság jogerősen felfüggesztett börtönre, vagyonelkobzásra, illetve pénzbüntetésre ítélt kilenc embert a Furkópusztán működtetett bordélyház ügyében.

A bordélyházat vezető 37 éves férfit üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért másfél év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre és másfél millió forint vagyonelkobzásra ítélte, ismertette a csütörtökön hozott határozatot Hauszmanné Szőke Rita, a bíróság büntető kollégiumának vezetője. További két ember felfüggesztett börtönbüntetést, hat ember pedig pénzbüntetést kapott.

Az elítéltek a furkópusztai Red Roses bárban 2008 decembertől 2009 szeptemberig tartottak fenn bordélyházat, ahol tizenkét prostituált dolgozott. Az elsőrendű vádlott szervezője volt a prostitúciónak, illetve a pénz elosztásáról gondoskodott, a per másod- és hetedrendű vádlottja csendestársként működött közre, a harmadrendű vádlott a lányok felhajtását végezte. Az ügyben összesen tíz ember állt bíróság előtt üzletszerű kéjelgés elősegítése és kerítés vádjával.

A Tolna megyei bíróság kilenc vádlott esetében enyhítette az első fokon kiszabott büntetést, az ötödrendű vádlott férfit – aki csak ház körüli munkákat végzett – bűncselekmény hiányában felmentette.

A jogerős határozat az első- és a másodrendű vádlott esetében a próbaidőt egy, illetve két évvel csökkentette, a negyedrendű vádlottnak – a bordélyház pultosnőjének – 720 ezer helyett 240 ezer forintot, a lányok szállításával foglalkozó hatodrendű vádlottnak 900 ezer helyett 300 ezer forintot, a biztonsági szolgálatot ellátó nyolcad-, kilenced- és tizedrendű vádlottnak kétszázezer forintot kell fizetnie.

Az enyhítést a bíróság azzal indokolta, hogy a bordélyház nem kiszolgáltatott személyek kizsákmányolásával működött, hanem szabad akaratukból prostitúcióval foglalkozóknak biztosított feltételeket, amelyek az emberi méltóság és a higiénia szempontjából sokkal kevésbé voltak kifogásolhatók, mint a prostitúció egyéb megjelenési formái.