Örökre rács mögé kerül a mezőtúri gyilkos

2011.09.27. 17:09

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság kedden első fokon azt a 38 éves férfit, aki a vád szerint 2009 nyarán brutális módon megölt egy idős mezőtúri házaspárt.

A bíróság Jenővári Éva vezette tanácsa a büntetett előéletű Kabai Csabát aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, állatkínzás vétségében és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádirat szerint a vagyon elleni bűncselekmény miatt 2006-ban másfél évi börtönre ítélt, majd onnan szabadult férfinak munkahelye nem volt, állandó pénzzavarral küszködött, s folyamatosan tartozott kölcsönadóinak. Az idős házaspárral alkalmi munkája révén került kapcsolatba, tőlük is kért kölcsön pénzt, amit nem tudott időben megadni.

Kabai Csaba a vád szerint a bűncselekmény napján - 2009. június 15-én - további haladékot akart adósságának megfizetésére, emiatt felkereste a házaspárt. A 79 éves férfi azonban már nem adott újabb határidőt, ezért összeszólalkoztak, végül az idős ember kiutasította a házból látogatójukat.

Az alkoholos állapotban lévő Kabai erre feldühödött, felkapta az udvaron heverő ásónyelet, nagy erővel ütlegelni kezdte mindkét sértett fejét, majd a háznál talált késsel többszörösen metszve elvágta mindkét idős ember nyakát. A sértettek a helyszínen rövid idő alatt elvéreztek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport