Légyirtótól lett rosszul több ember a Kincsem Parkban

2011.09.29. 12:53 Módosítva: 2011.09.29. 13:36

Öt ember könnyebben megsérült a budapesti Kincsem Parkban csütörtökön dél körül, a mentők a helyszínen ellátták őket – mondta kérdésünkre Bech Mónika, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Enyhe mérgezéses tüneteik voltak, senkit sem kellett kórházba vinni.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy több ló és kutya elpusztult, miután valaki mérgező anyagot fújt a park területére. Ez az információ hamisnak bizonyult.

Krebs András, a Nemzeti Lóverseny Kft. marketingese kérdésünkre közölte: a szokásos időszaki légyirtás zajlott az istállókban és környékükön. "Egy emberen allergiás tünetek jelentkeztek, amit a mentők kalciuminjekcióval kezeltek. A versenylovak közül egyetlen állaton sem észleltek semmilyen tünetet. Egy macska valóban elpusztult ma, de halála nincs összefüggésben a légyirtással" – írta.

Bartha Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője kérdésünkre elmondta: kevéssel 12 óra előtt érkezett a riasztás az ügyeletre, miután három istállóban légyirtást végeztek. Megerősítette, hogy a lovak jól vannak, egy macskán nem tudtak segíteni, egy kutya életéért még küzdenek. "Lakosságvédelmi intézkedésekre nincs szükség" – tette hozzá.

A polgári védelem munkatársai az egészségre ártalmas koncentrációt mértek a helyszínen, ami enyhe bőr- és légúti irritációt okozhat, de egy alapos szellőztetés után megszűnik a veszélyhelyzet.