Őrizetbe vették a miskolci lövöldözőt

2011.10.02. 11:25

Rendőri őrizetben van a Borsod megyei kórházban az a 42 éves férfi, akit tűzharcban tettek ártalmatlanná Miskolcon a járőrök, közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Egyedné Novodonszki Éva. A férfi előzőleg egy miskolci lakásban életveszélyesen megsebesítette 37 éves volt élettársát, majd a kiérkező rendőrökre is rálőtt, ám a rendőrök visszalőttek, így a tűzpárbajban ártalmatlanított férfi életveszélyes sérüléssel kórházba került. A gyors intézkedésének köszönhetően a súlyosan megsebesített nőt is sikerült időben kórházba szállíttatni, már nincs életveszélyben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérlete miatt indított nyomozást, a támadóval szemben pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető szerelemféltésből bántalmazta volt élettársát. A segítségért kiáltó nőt egy polgárőr hallotta meg, aki telefonon értesítette a miskolci rendőrkapitányságot.

Bár a támadásra egy volt katonai lakótelepen került sor, a 42 éves elkövető nem tagja és nem is volt tagja sem katonai, sem rendőri szervnek, mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. "Az eddig elvégzett parancsnoki vizsgálat adatai szerint a járőrök intézkedése törvényes, arányos és szakszerű volt" - jegyezte meg, és hozzátette: a helyszínre érkező járőrök gyors, határozott és szakszerű intézkedésének köszönhető az, hogy a lövöldözésben megsérült nőt sikerült időben kórházba vinni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport