16 év a szatymazi gyilkosnak

2011.10.11. 10:55
Három-négy nagyfröccs és negyed óra beszélgetés után Bitó László úgy döntött, megerőszakolja a 83 éves asszonyt, akit gyerekkora óta ismert. Az orvosszakértő szerint az erőszak idején az asszony már halott volt, Bitó megfojtotta, amikor el akarta hallgattatni.

16 év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla Bitó Lászlót, aki tavaly áprilisban megerőszakolt és meggyilkolt egy 83 éves szatymazi asszonyt.

A bíróság megállapításai szerint Bitó 2010. április 27-én a munkából hazafelé biciklizve tért be egy helyi kocsmába, ahol megivott három-négy nagyfröccsöt, majd felkereste későbbi áldozatát, akit már gyermekkora óta ismert. Beszélgetni kezdtek, majd Bitó 10-15 perc múlva úgy határozott, közösül az asszonnyal.

Amikor a sértett hátat fordított, karjával átkulcsolta a nyakát és a földre szorította. Az asszony kiáltani próbált, ezért erősebbre fogta a szorítást, majd amikor az ellenállás megszűnt, fajtalankodott vele. Ezután, tartva a következményektől, a fáskamrába vonszolta és magára hagyta a sértettet.

Az asszony holttestét másnap délután lánya és sógornője találta meg. Az orvosszakértő szerint halálát fulladás okozta, még a nemi erőszak előtt életét vesztette.

A vádlottat 2010. május 7-én vették őrizetbe. Az eljárás során a férfi bűnösnek vallotta magát, többször is kijelentette, hogy nem tud magyarázatot adni tettére, nem akarta megölni az asszonyt, az utolsó szó jogán azonban nem mondott semmit.

A szakértői vélemény szerint a vádlott nem gyengeelméjű, nála szellemi leépülés, tudat- vagy személyiségzavar, elmebetegség a bűncselekmény elkövetésekor, sem később nem állt fenn, esetében szexuális aberráltság, ösztönelfajulás vagy bármilyen nemiösztön-rendellenesség nem igazolható. Az ítélőtábla aljas indokból elkövetett emberölés büntette miatt jogerősen tizenhat év fegyházra ítélte a férfit, súlyosbítva ezzel a Csongrád Megyei Bíróság első fokú, tizennégy év börtönt kiszabó döntését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport