Hajsza indult a Sarkozy-Bruni bébi fotóiért

2011.10.20. 22:35 Módosítva: 2011.10.20. 22:36
Hajsza indult a szerda este megszületett kislány fotóiért a sajtóban annak ellenére, hogy Carla Bruni többször leszögezte, nem mutatja meg a gyereket a sajtónak. Most sztárügyvédet fogadtak.

Nicolas Sarkozy francia államfő és felesége, Carla Bruni-Sarkozy első közös gyermekét Giuliának hívják - derül ki az anyának a gratulációkat megköszönő internetes közleményéből. Nicolas Sarkozy korábban jelezte, hogy feleségére bízza a névadást. Az elnök apja, Sárközy Pál azt mondta csütörtökön a BFM tévének, hogy "anya és gyermeke jól van, az anya fáradt, de ez ilyenkor normális".

Fotósok hada a kórháznál

Noha a szülők elutasították, hogy hivatalos fotókat tegyenek közzé a gyermekről, szakértők szerint máris megindult a hajsza az első fényképért. "Lesznek fotók!" - jelentette ki a szerdán született babáról beszélve magabiztosan egy tévéinterjúban a Gala magazin főszerkesztője, Matthias Gürtler.

A Le Parisien című lap úgy tudja, hogy Carla Bruni-Sarkozy sztárügyvédet fogadott fel a nem engedélyezett képek közzétételének megakadályozására, és perekkel fenyegetőzik, ha az mégis megtörténne.

Korábbi hírek szerint a párizsi La Muette klinika előtt október 10. óta posztoltak a rendőrök és 200 méteres körzetben biztonsági kordont állítottak fel, miközben fotósok hada lepte el a környéket. A szülészet előtt azonban szerda reggel óta kezdtek el nyüzsögni az újságírók, miután egy bulvárlap Twitter oldalán bejelentette, hogy a first lady megérkezett a klinikára.

Sarkozy felállt a tárgyalóasztaltól

Sarkozy nem volt jelen a szülésnél, bár bent volt a kórházban a vajúdó feleségénél egy fél órára, azután Frankfurtba repült, hogy Angela Merkel német kancellárral egyeztessen az eurózóna válságának megoldásáról a hétvégi brüsszeli csúcstalálkozó előtt.

Valamivel 9 óra előtt azonban felállt a tárgyalóasztaltól és szó nélkül elsietett - jelentették a francia tömegtájékoztatási eszközök. A közösségi oldalakon ezekben a percekben kezdett el terjedni a hír, hogy az elnöki párnak kislánya született. Sarkozy este 11-kor visszaérkezett a klinikára.