Sokadszor is előzetesben Tasnádi

2011.11.04. 17:41

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki végzésében elrendelte Tasnádi Péter vállalkozó előzetes letartóztatását, melyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kell letöltenie.

A Fővárosi Bíróság honlapján azt írták: a súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Speciális Bűnözői Csoportok Elleni Osztályán indult büntetőügyben rendelték el T. Péter gyanúsított előzetes letartóztatását, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban december 4-ig tart.

Mint írták, a bíróság szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is. A végzés nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett - tették hozzá.

A rendőrség legutóbb október 20-án vette őrizetbe Tasnádi Pétert és a férfi előzetes letartóztatására tett előterjesztést. A Pesti Központi Kerületi Bíróság október 22-én súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete miatt Tasnádi Péter házi őrizetét rendelte el.

Tasnádi Péter szeptember 21-ig előzetes letartóztatásban volt, akkor lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az indoklás szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni. Az ügyészség egyebek mellett önbíráskodás bűntettével, annak kísérletével és jelentős értékre elkövetett rablással vádolja Tasnádi Pétert.

Előzőleg, július közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság már nem jogerősen megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Majd jogerősen augusztus elején ismét előzetes letartóztatásba helyezték.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért.

Azt megelőzően, júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.