Meghalt a gyógyszertárban született csecsemő

2011.11.11. 15:46

Éjszaka meghalt az a koraszülött csecsemő, akit csütörtökön egy pécsi gyógyszertárban szült meg az édesanyja, számolt be a pecsma.hu.

Dr. Molnár Gábor, a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosa a pecsma.hu munkatársának elmondta, a koraszülött gyermek az éjszaka folyamán meghalt, bővebb tájékoztatást nem kívánt adni a tragikus esetről. Az anya egészségileg jól van, szombaton vagy vasárnap akár haza is mehet, viszont lelkileg nagyon megviselte koraszülött gyermekének elvesztése.

A várandós nőnél csütörtök délután egy pécsi patikában idult meg a szülés. Mire a mentők kiérkeztek, a nő megszülte gyermekét. A nő görcsoldóért tért be a gyógyszertárba, és láthatóan rosszul volt.

Bár a tünetek alapján az alkalmazottak gyanút fogtak, és rákérdeztek, hogy nem terhes-e, a ő ezt egészen addig tagadta, amíg a gyors szülés meg nem indult. Miután a dolgozók látták, hogy mi történik, értesítették a mentőket, és igyekeztek mindenben a vajúdó segítségére lenni.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az esetkocsija egy gyermek-mentőorvosi egységgel érkezett a helyszínre, majd a pécsi koraszülött-mentő is hamarosan kiérkezett, és a szükséges beavatkozásokat sikeresen elvégezték, az újszülöttet és az édesanyát is stabil állapotban szállították kórházba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport