Őrizetben a négy ember halálát okozó sofőr

2011.11.15. 08:28 Módosítva: 2011.11.15. 13:12
Őrizetbe vették azt a 45 éves kiskunfélegyházi férfit, aki ittasan okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet hétfő este Kecskemét és Kiskunfélegyháza között.

A rendőrségi vizsgálat kiderítette: a férfi Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába haladva egy utánfutós autó előzésébe kezdett, de a manővert már nem tudta befejezni, és a 105-ös kilométerszelvény közelében frontálisan összeütközött a szemből szabályosan közlekedő autóval.

A másik gépkocsiban utazó 41 éves férfi és 39 éves felesége a helyszínen meghalt. A házaspárnak az első hírekben szereplő információkkal ellentétben egy hat- és egy nyolcéves lánya volt. Az idősebbik gyermek belehalt sérüléseibe, a másik kislány állapotát a helyszínen sikerült stabilizálniuk a mentőknek, de a kórházban ő is meghalt.

A baleset okozója súlyos sérüléseket szenvedett, és szintén kórházba került. A rendőrök gyanúja szerint ivott, ezért vért vettek tőle, majd őrizetbe vették.

A baon.hu információi szerint indítványozni fogják előzetes letartóztatását, és állapota miatt a nyomozási bíró is minden bizonnyal a kórházban hallgatja majd meg. Ha ittassága bebizonyosodik, 5-10 éves börtönbüntetésre számíthat.

A baleset helyszíne
A baleset helyszíne
Fotó: Donka Ferenc

A helyszínelés közben a rendőrök a nyilvántartási adatokból megállapították, hogy a szülőknek van még egy 11 éves fiúgyermekük, ezért a baleset környékét különös figyelemmel vizsgálták át. Kiderült, hogy a fiú a család kecskeméti lakásában tartózkodik. A többi hozzátartozóval együtt őt is pszichológus bevonásával értesítették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport