Megszurkálta két társát egy fiú egy tiszaújvárosi iskolában

2011.11.16. 11:14 Módosítva: 2011.11.16. 13:45
Megkéselte két iskolatársát egy fiú a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnáziumban. Fiatalabbik áldozatát, egy 13 éves fiút mentőhelikopterrel szállították a miskolci kórházba, a nyakán és a hátán sérült meg. Állapota a mentők szerint súlyos, de stabil. Az idősebb áldozatnak a kezét vágta meg a támadó, akit a rendőrök már azonosítottak. A támadó fegyverét még nem találták meg.

Megszúrta két társát egy fiú Tiszaújváros egyik középiskolájában. Értesüléseink szerint az eset az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban történt, ezt a porta is megerősítette. Kerestük az iskola igazgatóját, de ő éppen a helyszínelő rendőrökkel van, így nem tudták kapcsolni sem őt, sem helyetteseit. Az iskola tanárai nem kívántak nyilatkozni megkeresésünkre.

D VAJ20111116012
Fotó: Vajda János

A Borsod Online helyszíni tudósítójának jelentése szerint a rendőrök elfogták a támadót. A gimnázium diákjai úgy tudják, egy körömi iskolatársuk volt az, akit a rendőrök az autóbuszról állítottak elő.

Telefonon az iskola gimnáziumi részét, az Eötvös épületet hívtuk, ott helyszíneltek a rendőrök, tehát a tanulók a hatosztályos gimnáziumba járhattak. Ezt megerősíti, hogy a rendőrség közlése szerint az iskola mosdójában megszúrt fiúk egyike 13, a másik 14 éves, az idősebb fiú a kilencedik osztályba járt.

A 13 éves fiú a mentők tájékoztatása szerint súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították a miskolci kórházba. A mentők tájékoztatása szerint a helyszínen infúziót és fájdalomcsillapítót kapott, állapota stabil. A 14 éves fiú könnyű sérüléseket szenvedett.

A támadó a diákok szerint a harmadik óra előtti szünetben nem akarta beengedni áldozatait a vécére, mert állítólag kábítószert fogyasztott. Amikor 13 éves áldozata mégis bement, megvágta a nyakát és hátba szúrta.

A Borsod Online értesülései szerint a mentőhelikopterrel kórházba szállított fiú három késszúrástól sebesült meg. Az idősebb sérültet a kezén vágta meg a támadó. A 13 éves súlyos sérült szülei megtiltották a kórháznak, hogy a gyermek állapotáról a sajtót tájékoztassák.

D VAJ20111116008

A Borsod Online helyszíni tudósítása szerint délben befejeződött a tanítás az iskolában. Minden gyerek holmiját átvizsgálták, a rendőrök a támadó fegyverét keresték, de eddig nem találták meg.

Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, az iskola volt igazgatója szerint a fenntartót fél tíz körül értesítették a késelésről.

Az iskola tantestülete úgy döntött, csütörtökön rendkívüli osztályfőnöki órán tájékoztatják a gyerekeket a történtekről. Az iskolába érkezett a pedagógiai szakszolgálat pszichológusa, hogy segítsen azoknak, akiket lelkileg megviseltek a történtek.

Az eset körülményei tisztázatlanok, a helyszínelés még tart.