Őrizetbe vették az iskolai késelőt

2011.11.17. 12:07 Módosítva: 2011.11.17. 12:25
Gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a tiszaújvárosi késelőt. A rendőrség megerősítette, hogy a könnyebben megsérült diák az elkövető.

A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekménynek csak egy sértettje van. "Az ügy vizsgálatának kezdeti stádiumában még könnyebb kézsérülésekkel szereplő 14 éves fiú ugyanis később ellentmondásba keveredett, majd végül gyanúsítottként hallgatták ki. Részletes, beismerő vallomást tett" – közölte Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A kést megtalálták és lefoglalták.

A fiú elmondta, hogy egy számítógépes játék inspirálta, amivel másfél éve játszik rendszeresen. Orvosszakértő fogja eldönteni, hogy az erőszakos számítógépes játék rabja volt-e a késelő diák.

A jó családi körülmények között élő fiú ellen emberölés kísérlete miatt folyik eljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

A Borsod megyei kórház közlése szerint a súlyosan megsérült fiú állapotáról a szülők kérésére nem adhatnak részletes tájékoztatást.

A Magyar Nemzet értesülései szerint egy táska miatti nézeteltérés fajult késelésbe az Eötvös József Gimnáziumban. A Borsod Online szerdai információi szerint a késelő fiú nem akarta beengedni az áldozatát a vécébe, és ezért szúrhatott.

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa szerint a tiszaújvárosi szurkálás "extrém eset, amely már túlmutat az iskolai agresszió fogalmán". Fontosnak nevezte a történtek felderítését, hogy fel lehessen készülni a hasonló esetek kivédésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport