Autós üldözés volt Budán

2011.11.26. 15:47 Módosítva: 2011.11.26. 16:15

Három bűnöző Budapesten, a II. kerületi Rákóczi utca egyik házába próbált betörni, amikor - telefonos bejelentés után - a rendőrök megzavarták őket. A két férfi és egy nő ezután autóval menekült a helyszínről, és a forgalommal szemben haladva több gépkocsival is karambolozott - mondta el a helyszínen Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Egy nőt a helyszínen, egy férfit az I. kerületben már őrizetbe vettek, harmadik társukat forró nyomon üldözik. Az autós üldözés során - az eddigi információk alapján - senki sem sérült meg.

Az üldözés közben a II. kerületi Kapy utca és Törökvész utca sarkán négy gépkocsi, köztük egy rendőrautó rongálódott meg. Az üldözésben később további járművek is megsérültek.

A baleset helyszínén megjelent Pintér Sándor belügyminiszter is, aki épp arra járt. Látva a folyamatban lévő rendőri intézkedést, kiszállt autójából, majd miután meggyőződött arról, hogy nem történt személyi sérülés, segített a helyszín biztosításában, mondta az Indexnek a BRFK szóvivője. Miután megérkezett az erősítés, Pintér Sándor elhagyta a helyszínt.