Elfogták az egyik szolnoki emberrablót

2011.12.03. 13:22

Elfogtak egy férfit a szolnoki Baunok házaspár novemberi eltűnésével összefüggésben, két másik férfit továbbra is emberrablás gyanújával köröznek, az eddigi gyanúsítottak ellen kiadott európai elfogatóparancs továbbra is érvényben van, közölte szombaton Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást az elfogott emberrel és annak az ügyben betöltött szerepével kapcsolatban.

A Szolnokon élő, 60 éves Baunok István és 61 éves felesége november 17-én tűntek el Kertész utcai házukból, az LXP-141 rendszámú, fekete Skoda Octavia és az LSB-331 rendszámú, bordó Peugeot 207 autóikkal együtt. Az eddigi adatok alapján feltehetően a 36 éves, nagytarcsai H. Szabolcs és az ugyancsak 36 éves, újszászi M. Tibor János rabolta el a házaspárt. A Blikk szerint egyre erősebb a gyanú, hogy az emberrablók azért nem kérnek váltságdíjat, mert a házaspár már nincs életben. A bulvárlap szerint Baunokék üzleti kapcsolatban álltak H. Szabolcs cégével, és az ügy hátterében elszámolási vita állhat, bár a gyanúsítottak nem előre kitervelt akcióként, hanem hirtelen felindulásból követték el a bűncselekményt.

H. Szabolcs a Privát kopó című című lap értesülése szerint azonos a volt NB I.-es futballistával, Herczku Szabolccsal, aki szerepelt a Honvéd, a Győri ETO, a Gázszer FC, valamint a Diósgyőri VTK csapatában is. A Helyi Téma tavaly januári cikkében azt írta, hogy Herczku gyerekeket edz, és több csapatánál sem fizették ki.

M. Tibor és H. Szabolcs (fotó: police.hu)
M. Tibor és H. Szabolcs (fotó: police.hu)

A rendőrség a napokban kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki mindkét gyanúsított elfogásához és a feltételezett bűncselekmény elkövetését bizonyító tárgyak megtalálásához elegendő információt ad. A felderítést szolgáló egyéb érdemi adatokért a kitűzött jutalomnak egy részét fizeti ki a hatóság.

Munkaidőben az 56/501-600-os telefonszámon, a 15-46-os melléken, munkaidőn túl pedig a 107 vagy 112 -es segélyhívó telefonszámokon várják a bejelentéseket, melyeket bizalmasan kezelnek.