Az amerikaiak is keresik Lőrincz Róbertet

2011.12.06. 08:26 Módosítva: 2011.12.06. 08:31

A Blikk információi szerint a Brink's tengerentúli központjában működő, vagyonvédelemmel foglalkozó speciális nyomozócsoport kiemelten foglalkozik a világszinten is rekordnak számító lopási üggyel, és próbál Lőrincz Róbert nyomára bukkanni.

A lap úgy tudja, ez a nyomozócsoport segített Dánfi János felkutatásában is. Ő volt az, aki 2009-ben szintén egy pénzszállítót kifosztva 650 milliót vitt el, majd nem sokkal később Thaiföldről hozták haza a rendőrök.

Lőrincz Róbert után kutatva a rendőrök kikérték az összes határátkelőhely biztonsági kameráinak felvételét, mivel van információjuk arról, hogy milyen autóval szökhetett meg Lőrincz és két bűntársa.

A trió azt a fehér VW Passat kombit, amelybe a Donáti utcában átpakolták a pénzszállító autó tartalmát, az Üllői út mellett hagyta hátra: ott cseréltek autót. Mivel a több mázsányi pénzzel repülőre nem ülhettek, valószínű, hogy kocsival menekülnek.

A Bors ugyanakkor felvetette azt a lehetőséget, hogy Lőrinczet egy pénzváltó is segíthette. Euróra váltva, ötszázas címletekben akár egy diplomatatáskában elszállítható a pénz. A lap szerint valószínű, hogy egy hamis útlevéllel a Földközi-tenger felé vette az irányt, és elhagyta Európát.