Dögkútban találhatták meg az eltűnt pár holttestét

2011.12.07. 06:58

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden közölte, hogy az eltűnt szolnoki házaspár utáni nyomozás során egy férfi és egy női holttestet találtak a rendőrök. Mivel az elhunytak személyazonosságának megállapítása szakértők bevonásával még nem fejeződött be, egyelőre csak valószínűsíteni lehet, hogy a Baunok-házaspár földi maradványai kerültek elő. A rendőrségi szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hol találták meg a holttesteket.

A Bors információi szerint a rendőrök csatárláncban fésülték át az Újszász környéki tanyavilágot, húsz kilométeres sugarú körben az összes dögkutat átnézték, és az egyik ilyen kútban találtak rá a két holttestre.

A 60 éves Baunok István és 61 éves felesége november 17-én tűnt el a szolnoki Kertész úton álló házukból, két személyautójukkal együtt. Azóta nem adtak életjelet magukról. A rendőrség európai elfogatóparancsot adott ki a 36 éves nagytarcsai Herczku Szabolcs, a volt NB I.-es futballista és az ugyancsak 36 éves újszászi M. Tibor János ellen.

Az eltűnéssel összefüggésben múlt pénteken elfogták M. Bélát, a körözött M. Tibor testvérét. Emberöléssel gyanúsítják. Ügyvédje, Tasi Judit a Borsnak azt mondta: védence az egyetlen, akit az ügyben bűncselekménnyel gyanúsítanak. Információi szerint a körözött két férfi egyikét sem gyanúsítottként, hanem csak tanúként akarják kihallgatni.