Megölte a munkatársát ebédszünetben, tizenhét év fegyházat kapott

2011.12.16. 16:34 Módosítva: 2011.12.16. 16:34
A büntetett előéletű férfit a Zala Megyei Bíróság pénteken, nem jogerősen ítélte el. A vád szerint tavaly hat késszúrással ölte meg egy munkatársát a Zala megyei Bak településen.

A vádirat szerint a közmunkásként dolgozó Balatoni Miklós 2010. július 6-án, az ebédszünetben kereste fel az egyedül élő munkatársát, aki aznap nem jelent meg a munkahelyén. Szóváltást követően ököllel, lábbal bántalmazta a házigazdát, majd egy késsel hason, mellkason és többször nyakon szúrta őt.

A másik férfi a bántalmazás következtében azonnal meghalt, az orvosszakértői vizsgálat szerint a hat késszúrás közül öt egyenként is életveszélyes sérülést okozott, így a sértett életét gyors orvosi segítséggel sem tudták volna megmenteni.

Balatoni Miklós a vád szerint a gyilkosság után bevonszolta a holttestet a szobába, a mosogatónál megpróbálta eltüntetni a nyomokat, a véres ruhadarabokat az ágyneműtartóba tette, majd kulcsra zárta a ház ajtaját és távozott.

A szakértői vizsgálat szerint az ágyneműtartóból előkerült véres ruhadarabok, a mosogatón a vér eltüntetésére utaló nyomok Balatoni Miklós bűnösségére utalnak, és a férfi lakásán megtalálták az áldozat vérével szennyezett bakancsot.

A 27 éves férfi először beismerte a tettét, majd többször is megváltoztatta vallomását, és az ítélethirdetéskor is ártatlannak vallotta magát. Az ítélet nem jogerős, Balatoni Miklós felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport