Petárdát és hamisított ruhát foglaltak le Miskolcon

2011.12.18. 11:00 Módosítva: 2011.12.18. 11:01
Üres parkolóban állt meg a férfi, az adóhatóság gyanút fogott. Egy nap alatt a második NAV-os leleplezés.

Ötezer petárdát valamint több tucat hamisított ruhát és cipőt foglaltak le a pénzügyőrök Miskolcon egy üzletháznál parkoló autóból - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Főigazgatóságának sajtóreferense vasárnap.

Varga Zoltán tájékoztatása szerint a pénzügyőröknek feltűnt, hogy egy benzinkúthoz betérő férfi autójával nem ott, hanem a szomszédos  bevásárló udvarban parkolt le, ahol minden üzlet zárva volt.

A pénzügyőrök igazoltatták a férfit, aki elmondta, hogy az autóban lévő pirotechnikai eszközöket és hamisított ruhákat ő vette, és a barátja autójával csak szállította az árut.

A gépkocsiból ötezer petárda, valamint 45 - különböző márkajelzéssel ellátott - cipő és ruha került elő. Ezeket lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV áru hamis megjelölése szabálysértés miatt indított eljárást. A lefoglalt petárdákat a pénzügyőrök átadták a rendőrségnek és feljelentést tettek polgári felhasználású robbanóanyagokkal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt - mondta Varga Zoltán.

Vasárnap ez volt a második bravúros NAV-akció. Korábban egy kisboltra csaptak le, mert másfél év alatt hatmillió forintról nem adtak számlát.