Szenteste tért haza az eltűnt, vak kutya

2011.12.25. 11:36

Stevie Oedipus Wonder, a születése óta vak, egyéves cairn terrier keverék még novemberben tűnt el Belinda Gutierrez San Antonio-i otthonából, írja az ABC. Az állatvédők december 11-én találtak rá, de mivel nagyon rossz állapotban volt, el akarták altatni.

Egy középiskolai tanár, a szintén állatvédő Brooke Orr viszont befogadta Stevie-t, hogy legalább az ünnepek alatt gondoskodjon róla valaki, ám amikor észrevette a kutyáját kétségbe esetten kereső Gutierrez család hirdetését, úgy döntött, visszaadja a vak terriert a gazdáinak. „Igazi karácsonyi csoda, hogy Stevie megkerült - mondta a 49 éves Belinda Gutierrez - Már azt hittem az idei év lesz a legszomorúbb karácsonyom.”

A vak cairn terrier keverék még év elején került Gutierrezékhez: a lánya talált rá kóbor kutyaként a Marbach Road és az Ellison Drive környékén. Mivel bántalmazás nyomait fedezték fel rajta, először azonnal állatorvoshoz vitték, majd befogadták, annak ellenére, hogy a család előtte inkább a macskákat szerette. „Stevie még mindig csak a lányomnak és nekem fogad szót. A férfiaknak soha sem, mindig megugatja őket" - mesélte Belinda Gutierrez, aki karácsonyra kutyajátékokkal, répával és rágócsontokkal lepte meg a család elkóborolt kedvencét.