Holtan találtak egy biztonsági őrt Kolontárnál

2011.12.28. 16:01
Holtan találtak egy biztonsági őrt egy Kolontár környéki építési területen kedden – közölte Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) szóvivője szerdán az MTI-vel.

A biztonsági őr a 24 órás szolgálatának ideje alatt a saját gépkocsiját használta fedett pihenőhelyként, annak fűtését egy kempinggázpalackra szerelt hősugárzó berendezéssel oldotta meg. A körülmények alapján nem zárható ki a fulladás, illetve a szén-monoxid mérgezés, de a 40 éves őr halálának pontos okát boncolás fogja megállapítani – tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve a bejelentés után megkezdte a munkabaleset kivizsgálását. Azonnali intézkedésként a munkavédelmi felügyelők felfüggesztették a vagyonvédelmi tevékenységet a helyszínen addig, amíg ott a jogszabályban előírt pihenő- és melegedőhelyiség nem lesz biztosított.

Mint kifejtették, az idén december elsejéig a munkavédelmi felügyelőségek összesen 17327 munkabalesetről értesültek, ezek közül 71 végződött halállal. Valamilyen őrzési tevékenység közben 140-en sérültek meg. Ezt az ágazatot tekintve az idei év első halálos munkabalesetének az áldozata a Kolontár közelében most elhunyt férfi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport