Megpróbálta felakasztani magát a gyerekbántalmazó

2011.12.28. 10:22

A törökszentmiklósi fogdában próbálta meg felakasztani magát az a 15 éves fiú, akit életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt vettek őrizetbe korábban Szolnokon.

Az unokaöccsének életveszélyes sérüléseket okozó fiú az ágyneműjéből kötelet készített és megpróbálta felakasztani magát a fogdában. Az őr azonban ezt észrevette, és még időben levágta a kötélen lógó, de már eszméletlen kamaszt, akit a mentők kiérkezéséig mesterségesen lélegeztetett. A fiatalt jelenleg kórházban ápolják – írja a szoljon.hu, a hírt a megyei rendőrkapitányság is megerősítette.

Egy másfél éves kisgyermeket egy hete bántalmazásból eredő súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a megyeszékhelyen. A rendőrség az orvosok által hivatalból tett feljelentés alapján kezdte keresni a kisfiú 15 éves unokabátyját, akit végül az elkövetés helyszínén, az ágyneműtartóban találtak meg.

A fiatal – akit eltűnés miatt köröztek, miután megszökött a fóti nevelőintézetből – kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóknak elmondta: az elmúlt időszakban többször is bántalmazta unokaöccsét. A rendőrség kezdeményezte a fiú előzetes letartóztatását.