Nem találták meg a Thaiföldön elfogott vagyonőr pénzét

2011.12.31. 10:11

A rendőrök lezárták D. János, a Brink's pénzszállító cég vagyonőrének 2009-es sikkasztási ügyét, de a több mint félmilliárd forintnyi valutáról lemondtak, írja a Blikk.

A férfi átpakolta saját autójába a pénzes kazetták tartalmát, helyükre téglákat rakott, kedélyesen elköszönt váltótársától, reggel hétkor elhagyta a Brink's Borsod megyei központját. Ezután elrejtette a pénzt, és Miskolcról Budapestre utazott.

12.45-kor már egy Isztambulba tartó repülőgépen ült, melyre a jegyét már korábban megváltotta. Az isztambuli reptéren készpénzért vett repülőjegyet Thaiföldre. Ennek nyomát csak nagy sokára, a külföldi rendőrségekkel együttműködve találták meg a magyar nyomozók.

Csak 30-35 millió forintnyi valuta volt nála, ami a sporttáskájában kényelmesen elfért. Ezalatt a rendőrök szinte minden családtagját, feleségét, de még a gyerekeit is lehallgatták. Édesanyja családi házát is átkutatták, a kertet pedig minden négyzetméteren felásták, de nem találták meg a pénzt.

Időközben a Brink's angol biztosítója fizetett, így a kár megtérült.

Lichy József, a férfi ügyvédje elmondta: január első felében feltehetőleg megtörténik az iratismertetés, és reményeik szerint néhány év börtönnel megússza.

December elsején több mint egymilliárd forintot vittek el egy pénzszállítóból Budapesten, de a tetteseket néhány nap múlva elfogták.