Lady Gaga hozta el 2012-t New Yorkba

2012.01.01. 08:37

Többszázezer vidám szilveszterező előtt köszöntötte az új évet Lady Gaga és a város polgármestere, Michael Bloomberg. A Times Square-en rendezett hagyományos óévbúcsúztató szokás szerint leglátványosabb momentuma a 30 000 égővel ékesített kristálygömb leeresztése volt, amivel az újév beköszöntét jelezték.

Nemcsak New Yorkban került sor látványos ünnepségekre, Szamoán, az újévet a Földön elsőként ünneplő szigeten hatalmas tűzijátékkal köszöntötték 2012-őt, de ugyanígy ünnepeltek Párizsban, Sydney-ben és Moszkvában is.

A New York-i bulira már szombaton reggel elkezdtek gyülekezni az érdeklődők, akik végignézték, ahogy a munkások előkészítik és a magasba emelik a kismillió lufival töltött zsákokat és az gömböt.

A délután folyamán egy próbát is tartottak, melynek során a 3000 Waterford kristályháromszöggel díszített gömb 120 méteres magasságból ereszkedett le a nézelődők legnagyobb örömére. A gömböt először 1907-ben eresztették le a Times Square-en, ezzel jelezve az új esztendő beköszöntét.

Az idő szokatlanul enyhe volt este (kilenc fok), amikor a mintegy 300 000 fős tömeg és a rájuk ügyelő 1500 rendőr előtt elkezdődött az óévbúcsúztató. A bulit Lady Gaga nyitotta, majd Justin Bieber következett, aki Carlos Santana társaságában a Beatles Let it Be című dalát adta elő. A Times Square környékén a hírügynökségek szerint további százezrek ünnepelték az új évet az utcán.