Baleset érte a 38-as főúton, így bukott le a cseh csempész

2012.01.06. 15:22 Módosítva: 2012.01.06. 15:23
Karambolozott autójával egy cseh állampolgárságú csempész a 38-as úton Tiszanagyfalu közelében pénteken. A férfi összetört gépkocsijában több mint négyezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök - közölte a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Hajas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője elmondta: a cseh sofőr által vezetett, Nyírtelek felől Rakamaz felé tartó kocsi megcsúszott az úton és frontálisan ütközött egy szemből érkező teherautóval. A két járműbe nem sokkal később belerohant egy kisbusz. Az őrnagy hozzátette, hogy a balesetben a cseh állampolgár és a kisbusz egyik utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baleset után lefoglalt csempészett cigaretták
A baleset után lefoglalt csempészett cigaretták
Fotó: Taipusz Attila

A rendőrök a cseh autóban nagy mennyiségű, valószínűleg csempészett cigarettát találtak, ezért a helyszínre riasztották a NAV nyomozóit. Kupecz József, a NAV észak-alföldi regionális főigazgatóságának sajtószóvivője elmondta: az autó át volt alakítva csempészésre, ezért az összetört kocsit előbb szét kellett szedni ahhoz, hogy a rejtekhelyekről kiszedhessék az oda eldugott cigarettát. Az őrnagy tájékoztatása szerint végül 4090 doboz cigaretta került elő, melynek jövedéki törvény alapján számított értéke meghaladja a kétmillió forintot. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárást indított a cseh állampolgár ellen, akit a nyíregyházi kórházban kezelnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport