Nem vette észre, hogy fejbe lőtte magát

2012.01.21. 11:31
Egy chicagói férfi nem vette észre, hogy a műhelyében található eszköz több mint nyolc centiméteres szöget lőtt a koponyájába. Az orvosok szerint hatalmas szerencséje volt, a szög ugyanis csak néhány milliméterrel kerülte el a motorikus funkciókért felelős agyterületet.

A chicagói Dante Autullo a műhelyében dolgozott, amikor a közelében lévő szögbelövő pisztoly elsült, és egy 3,25 hüvelyk (8,25 centiméter) hosszú szöget lőtt a fejébe. A harmincnégy éves férfi azonban semmit sem vett észre az egészből, csak másnap kezdett émelygésre és hányingerre panaszkodni. Az Autullót ellátó orvos szerint a férfinak szerencséje volt, a szög ugyanis csak néhány milliméterrel vétette el a motorikus funkciókat is ellátó agyterületet.

Autullo menyasszonya, Gail Laenzer az Associated Pressnek valóságos csodának tartotta a történteket. Elmondása szerint az orvosok egy kétórás műtét során távolították el a férje fejéből a szöget az Oak Lawn-i kórházban. Laenzer beszámolt róla, hogy a férje jól érzi magát, képes mozgatni a végtagjait, és mindenre emlékszik. Mike Maggio, a kórház szóvivője elmondta, hogy a műtét alatt eltávolított koponyadarabot titánnal fogják pótolni, és reménykedik benne, hogy a szög esetleges szennyezettsége nem fog szövődményeket okozni.

A baleset után egyikük sem gyanakodott a szögbelövőre, Laenzer csupán a kis vágást tisztította ki a férje homlokán. Autullo elmondta, hogy először azt hitte, csupán megütötte a fejét a szögbelövővel, de később rájött, hogy amint az eszköz hozzáütődött a homlokához, a lapos felületet érzékelve kilőtte a szöget. Autullo valószínűleg azért sem sejthette, hogy valójában mi történt, mert bár a koponyában vannak érzőidegek, az agyban nincsenek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport