Húsz kilométeren át kapaszkodott a sofőr a kamion oldalán

2012.01.23. 12:32
Parkoló teherautónak ütközött az általa vezetett járműszerelvénnyel egy kamionos, majd megállás nélkül továbbhajtott és 20-25 kilométeren át hurcolta magával a vezetőfülke oldalára felkapaszkodó vétlen orosz sofőrt, aki a balesetet akarta jelezni neki - közölte a rendőrség.

Az 52 éves miskolci férfi járműszerelvényével múlt pénteken a Záhonyhoz közeli Komorón ütközött neki elinduláskor a mellette parkoló teherautónak, s a balesetet a másik jármű 36 éves orosz sofőrje jelezte is neki, közölte Hajas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

A magyar férfi először megállt, majd elindult a 4-es főút irányába, ekkor az orosz sofőr felugrott a kamion jobb oldalára és menet közben verte a vezetőfülke oldalsó ablakát. A miskolci lakos erre ismét megállt, de amikor az orosz állampolgár átfutott hozzá a bal oldalra és felállt a kocsi lépcsőjére, újra elindult.

A teherautó vezetőfülkéjébe kapaszkodó embert több autós is látta az úton, arról telefonon értesítették a rendőrség Szabolcs megyei ügyeletét, ahonnan járőrök indultak a jármű megállítására. A rendőrök a járművet végül egy dombrádi benzinkúton találták meg, akkor már a magyar férfi mellett az orosz sofőr is a vezetőfülkében ült.

A magyar férfi a rendőrségen azzal védekezett: azért nem állt meg, mert az idegen nyelven kiabálótól megrémült, félt, hogy az rátámad, de amikor később észlelte, hogy a kapaszkodó megnyugodott, megállt tisztázni a körülményeket.

Az orosz állampolgárságú sofőr az eset során nem sérült meg. A miskolci lakos ellen - aki a kamion adatrögzítője szerint 70-80 kilométeres sebességgel is hajtott az általa megtett 20-25 kilométeres út során úgy, hogy közben a lépcsőn kapaszkodott a sértett - közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult eljárás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport