Szerelmesnek álcázták magukat a NAV-ellenőrök

2012.02.17. 10:55

Valentin naphoz kötődő hirdetések keltették fel a Nemzeti Adó-  és Vámhivatal Dél-alföldi régiója revizorainak a figyelmét, írja a beol.hu a szervezet közleményére hivatkozva. Emailben vették fel a kapcsolatot egy karikaturistával, az egyik adóellenőr képeket küldött neki azzal a mesével, hogy kedvesének rendelné a fotók alapján készülő rajzokat. Átvételkor kiderült, hogy a művész adószám kiváltása nélkül végezte adóköteles tevékenységét, nyugtaadási kötelezettségének sem tudott eleget tenni.

Az ellenőrök egy esküvői hirdető portálon szúrtak ki egy együttest. Felvették velük a kapcsolatot, az egyik ellenőr azt mondta nekik, hogy a barátnőjét szeretné meglepni egy romantikus szerenáddal Valentin nap estéjén. Az együttes három tagjával - egy énekessel, egy gitárossal és egy kongással - meg is egyeztek abban, hogy hol, mikor legyen a produkció. Este hatkor a zenészek felsorakoztak az utcán, elkezdődött a szerenád, melyet az erkélyen várakozó adóellenőr hölgy és a hangos zenére, énekre összesereglett szomszédok végighallgattak, írja a beol.hu.

A megrendelő ellenőr megköszönte a produkciót, kifizette a zenészeket, de nem kapott bizonylatot. Erre kijött a társasházból a többi ellenőr, igazolták magukat, és megkezdték az ellenőrzést. A zenészek először azt hitték, kandikamerával filmezik őket. Végül róluk is kiderült, hogy adószám kiváltása nélkül végeztek adóköteles tevékenységet, ezért nem is volt lehetőségük nyugtát kiállítani. A mulasztási bírság 1 millió forintig is terjedhet.