Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Kizárhatják pártjából a rendőrverő képviselőt

2003.01.17. 11:15
Kizárhajták pártjából azt a kecskeméti orvos képviselőt, aki ágyékon rúgott egy rendőrt. A Bács-Kiskun megyei kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának vezetője a gyanú szerint ittasan követte el tettét, másnap pedig semmire sem emlékezett. A 49 éves férfi jegyző képviselői mandátumát kizárása esetén is megtarthatná, addig amíg jogerősen el nem ítélik.
A férfit január elején egy razzia során igazoltatni akarták a járőrök, de nem volt nála semmilyen papír. Mivel a fején sérülés látszott, beszállították a baleseti ambulanciára. Ott az orvosok felismerték, lévén a férfi a helyi kórház osztályvezető főorvosa, aki októberben önkormányzati képviselő is lett a kecskeméti helyhatósági választásokon. Miközben ellátták, az orvos képviselő végig szidalmazta kollégáit, majd ágyékon rúgta az egyik rendőrt. Másnap azt mondta, hogy semmire sem emlékszik.

Képviselő maradhat

A Blikk információi szerint Gál pártja, a Kéve - Összefogás Kecskemétért Egyesület a történtek miatt a kizárást fontolgatja. Kecskemét jegyzője, Peredy Katalin szerint, ha meg is fosztják a Kéve elnöki tisztjétől Gált, attól még megtarthatja képviselői mandátumát. Gál János önkormányzati képviselőként a szociális és egészségügyi bizottság tagja. Mandátuma csak abban az esetben szűnik meg, ha a jogerős bírósági ítéletben eltiltják a közügyek gyakorlásától.

Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun megyei kórház szóvivőjének közleménye szerint "A kórház vezetése a szükséges munkáltatói intézkedést megtette, további döntéseket a vizsgálat lezárása után, annak eredményétől függően hoznak."

"Nem szeretnénk senkit agyonütni"

Egy botlás miatt nem szabad senkit agyonütni - nyilatkozta a szóvivő az Index kérdésére. Egyelőre nem tudják, miként szankcionálják a történteket. "Figyelembe kell venni, hogy nem szakmai hibáról van szó, illetve, hogy Gál János jó orvos".

A szóvivő azt is elmondta, hogy az eset óta sok betege keresi az orvost, és "aggódva érdeklődnek utána".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.