Vilma
-8 °C
3 °C

Amatőr postarablók Nagykanizsán

2003.10.30. 16:13
Tíz kilogramm aprópénzt zsákmányolt Nagykanizsán egy rablópáros csütörtök délben. A két férfi Trabanttal menekült el a helyszínről, az egyikőjüket forró nyomon elindulva, fél órával a rablás után már el is fogta a rendőrség.
Október 30-án dél előtt húsz perccel érkezett a nagykanizsai rendőrökhöz a bejelentés, miszerint két, fekete símaszkot viselő férfi ment be a Kodály Zoltán és a Bartók Béla utak sarkán álló kis postahivatalba.

Aprópénzért

A rablók betörték az ügyfélteret és az alkalmazottakat elválasztó üvegtáblát, majd kezükben fegyverrel pénzt követeltek. Miután két zsák (körülbelül tíz kilogramm) aprópénzt magukhoz vettek, futva távoztak az épületből. A tettesek fegyverüket nem használták, személyi sérülés sem történt a rablás során.

Trabanttal száguldottak el

Szemtanúk a helyszínre érkező rendőröknek elmondták, hogy látták a két rablót a postáról távozni, s pár sarokkal arrébb beszállni egy Trabant Kombiba, aminek a rendszámát is felírták.

A rendőrök mintegy 15-20 fővel a feltételezett menekülési útvonal menti városrész és a környék átfésülésébe kezdtek. Az egyik ház udvarában meg is találtáka keresett autót, a házban (alig fél órával a bűncselekmény elkövetése után) pedig elfogták a rablás egyik gyanúsítottját, egy 33 éves férfit, akit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vettek. Ellene fegyveres rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.