Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Lottórekord Amerikában

2002.12.26. 13:03
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy Nyugat-Virginiában vásárolt szelvény tulajdonosa 314,9 millió dollárt (71,7 milliárd forintot) nyert a Powerball nevű amerikai nyereményjátékon. Ez a legnagyobb nyeremény az amerikai szerencsejátékok történetében, amit egyetlen játékos vihetett haza.
A szerdán kihúzott számok az 5, 14, 16, 29, 53 voltak, a Powerball a hetes lett. A 314 millió dollár a legnagyobb Powerball-nyeremény, a világ harmadik legnagyobb lottónyereménye, és a legnagyobb összeg, amit egyetlen játékos vihetett haza, közölte a CNN.

Hosszú sorok a lottózókban

A nyertesről egyelőre semmit nem tudni, még azt sem, melyik városban vette a szelvényt. Az óriási nyeremény miatt rengetegen vettek szelvényt, így a jackpot az utolsó napokban 35 millió dollárral nőtt.

Volt már nagyobb

A Multi-State Lottery Association által szervezett játék szelvényeit összesen huszonhárom államban, a fővárosban, és a Virgin-szigeteken lehet megvásárolni. Az eddigi rekord 295,7 millió dollár volt ebben a nyereményjátékban. Korábban ugyan volt már Amerikában egy 363 millió dolláros, illetve egy 331 milliós lottónyeremény, de a nyertes számokat akkor többen is eltalálták.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.