Judit
3 °C
6 °C

Az öngyilkos ámokfutó anyja kártérítést követel

2003.10.09. 12:03
Három munkatársát megölte, majd a rendőrséggel vívott tűzharcot követően öngyilkos lett munkahelyén egy amerikai férfi júliusban. Édesanya most kártérítést követel fia haláláért a munkáltató cégtől.
Jonathon Russell július elsején egy Glock félautomata pisztollyal érkezett az éjszakai műszakba - idézi fel a történteket a Reuters. A rendőri jelentés szerint kollégáit célba véve lövöldözni kezdett: egy 44 és egy 29 éves munkás még az üzemben, egy 42 éves dolgozó pedig kórházba szállítás közben veszítette életét. A 25 éves ámokfutó öt további munkást is megsebesített, majd a kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett, végül maga ellen fordította fegyverét.

A Russelnek munkát adó, Missouri államban székelő Modine Manufacturing társaság képviselői most meglepetten vették kézhez a férfi anyjának követelését, mely szerint kártérítés illeti őt, mivel fia a munkahelyén veszítette életét. A cég szóvivője szerdai közleményében az anya kompenzációs igényének visszautasításáről beszél, azonban hozzáteszi, hogy az államnak ettől függetlenül kötelessége megvizsgálni, jogos-e a követelés.

Nina Tichelkamp-Russell, a fegyveres édesanyja a munkás-biztosítási rendszer szabályai szerint töltötte ki az igénylőlapot, mely meghatározott összeg jutattását teszi lehetővé a munkahelyén balesetet szenvedett, vagy meghalt munkások családtagjai számára. A cég gyorsított eljárással hagyta helyben a Russel áldozatainak családjai által beadott igényléseket, de a szóvivő szerint nem áll szándékukban az ámokfutó családjával is ugyanezt tenni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.