Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A milliárdos bankár halott fiát találták meg a Dunában

2003.05.05. 16:13
A rendőrség hétfőn az Indexnek megerősítette: Antal Zoltán holttestét találták meg szombaton a Duna XXII. kerületi szakaszán Budapesten. Az első orvos szakértői vélemény a bűncselekmény gyanúját kizárta. A fiatalember holttestét jelenleg boncolják. Minden jel arra utal, hogy öngyilkosság történt, de a rendőrség a gyilkosság lehetőségét sem zárta ki.
A Dunában talált férfit három hete kereste a rendőrség. Az ország egyik leggazdagabb emberének, a Postabank volt vezérigazgató-helyettesének fia feltehetően önkezével vetett véget életének, miután elhagyta barátnője. A fiatalember hátizsákjában köveket és súlyzókat találtak.

A fiatalember április 13-án tűnt el. A Princz-érában a Postabanknál dolgozó bankártól nem követeltek váltságdíjat. Az apa, akinek magánvagyonát hárommilliárd forintra becsülik, korábban elmondta, hogy a fiának nem volt oka arra, hogy ne menjen haza.

Nem fenyegetőzött öngyilkossággal

Antal Zoltánt eltűnése előtt elhagyta a barátnője, aki nem volt hajlandó vele kibékülni. Elválásuk után már tisztázatlan volt a fiatalember további útja, de esetleges öngyilkossági szándékáról nem szólt senkinek, sőt nem is fenyegetőzött ilyen lépéssel.

Nem sokkal eltűnése után a rendőrség megtalálta Alfa Romeo 147-es autóját, melyet állampolgári bejelentés után fedeztek föl a rendőrök a Műegyetem előtti Duna-part feletti parkolóban.

A rendőrség vizsgálta azt a szálat is, hogy a fiatalember esetleges kétes üzleti ügyek miatt önként vonult száműzetésbe, behajtók, illetve zsarolók ellen menekülve.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.