Piroska
-12 °C
-2 °C

Kábítószer a Holland-Antillákról Vasba

2003.01.21. 17:17
A vasi rendőrök Szombathely, Sárvár és Celldömölk térségében figyeltek fel az először egymástól függetlennek tűnő drogterjesztőkre. Egy-egy szállítmány több ezer ecstasy tablettát, nagy mennyiségű speed-port, valamint marihuánát tartalmazott.
Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel Vas megyében, az ügyben 26 személyt fogtak el - hangzott el Szombathelyen, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján, kedden. Orbán Péter megyei rendőrfőkapitány elmondta: a Holland-Antillákról gyorspostán, konzervdobozokba csomagolva érkezett a kábítószer a bűnszövetkezet tagjaihoz.

Tájékoztatása szerint a több mint két éve zajló, szerteágazó felderítő munka eredményeként 26 személy ellen indult eljárás, közülük 10-en előzetes letartóztatásban vannak, hárman nem hagyhatják el lakhelyüket, egy gyanúsítottat pedig korábbi büntetésének letöltésére büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak.

Elhangzott: a vasi rendőrök Szombathely, Sárvár és Celldömölk térségében figyeltek fel az először egymástól függetlennek tűnő drogterjesztőkre. - A nyomozás során megállapítottuk, hogy szervezett drogkereskedelemmel állunk szemben - mondta Orbán Péter. A közlés szerint egy-egy szállítmány több ezer ecstasy tablettát, nagy mennyiségű speed-port, valamint marihuánát tartalmazott.

Elmondták, hogy a Holland-Antillákról származó kábítószer a gödi postahivatalon keresztül jutott az országba, a küldeményeket az ügyletbe beavatott gödi postás továbbította. A vasi rendőrök - az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának támogatásával - január 15-én kommandós akció keretében Szigetszentmiklóson, Ráckevén és Tura községben elfogták a droghálózat több tagját.

A házkutatások során 3 kilogramm marihuánát és 0,5 kilogramm speed-port foglaltak le, melyek piaci értéke 16 millió forintra tehető.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!